I

Un exemplu uşor şi sugestiv

Tatăl unui cursant începător s-a născut în 18 mai 1907, ora necunoscută.

Vom arăta cum se reflectă în soarta sa teoria celor 5 elemente. Iată ziua naşterii transformată în cele 5 elemente.

       zi                              luna                          an

   foc yin                     lemn yin                     foc yin

  iepure                       şarpe                        capră

Este un om caracterizat de focul yin. Iepurele este lemn curat. Şarpele este predominant foc. Capra se combină cu iepurele şi formează un lemn puternic când apare energia temporală a porcului.

Avem deci mult foc şi lemn. Un foc puternic aprins de lemn. Dezechilibrul celor 5 elemente provine de la excesul de foc. Lemnul amplifică dezechilibrul, aprinzând focul. Anii de lemn şi foc sunt ani grei şi periculoşi deoarece dezechilibrul celor 5 elemente se amplifică. Anii de porc sunt cei mai periculoşi datorită combinaţiei porc, iepure, capră care formează lemn puternic. 

Decada vieţii de la 54 la 64 de ani este de porc, adică 10 ani bărbatul este sub influenţa energiei temporale a porcului. Este o perioadă lungă, extrem de periculoasă, cea mai periculoasă, din două motive:

1. Porcul se combină cu iepurele şi capra  formând o triadă de lemn.

2. Porcul intră în conflict cu şarpele, animalul cel mai puternic din hartă, şi aprinde mai mult focul ce predomină în şarpe.

În 1971 bărbatul împlineşte 64 ani. Este finalul decadei de porc. 1971 este an de porc. 1 iulie 1971 este zi de porc. În plus este zi de foc yin. Acest lucru arată că bărbatul în sine, foc yin, este expus triplei energii concentrate de porc. 

În acea zi bărbatul a murit de pancreatită. Medicina chineză afirmă că pancreasul este zona vulnerabilă, cauza dezechilibrelor şi bolilor pentru energia caprei, anul naşterii bărbatului.

Acest calcul a fost făcut de un cursant începător. 

Se putea face ceva? Se putea schimba ceva? Nu exista niciun mijloc de apărare împotriva energiei porcului? Într-un limbaj ocultat, divinaţia explică cum se îndepărtează energia porcului.   

 

joomla template