I

Conform unei tradiţii milenare, în 10 februarie 2013 începe anul lunar al Şarpelui de Apă.

Vă doresc să fiţi buni, sănătoşi, înţelepţi, puternici şi să găsiţi Calea de Mijloc între cele două faţete ale elementelor voastre.

Mesajul divinaţiei chineze este o viziune corectă asupra Universului, a timpului, a spaţiului. Deşi puterea de a crea destine aparţine „Cerului”, dreptul de a le schimba ne revine. A accepta existenţa Ordinii Divine implică cunoaşterea legilor ce conduc Universul. Dacă le vom încălca, din necunoaştere, vom fi poate iertaţi de câteva ori, dar nu în permanenţă.

Cele cinci elemente reprezintă cuantele prin care Sursa, Creatorul, Dumnezeu, spuneţi cum vreţi, crează. Uneori ele ne sunt prieteni, alteori ne devin duşmani. Este util să cunoaştem cu anticipaţie când ne va lovi un duşman.

În luna iulie a anului 2008, am fost solicitat de o persoană pentru o consultanţă de Cei 4 stâlpi ai destinului. Persoanei i se diagnosticaseră pietre la vezica biliară, ce trebuiau operate. Persoana s-a internat pentru respectiva operaţie, dar, în urma analizelor, s-a constatat o creştere mare a glicemiei. Medicii i-au sugerat un tratament de şoc, care urmărea scăderea rapidă a glicemiei, pentru a se putea face operaţia de scoatere a pietrelor. Doar medicul anestezist i-a prezentat pericolele respectivului tratament şoc de scădere a glicemiei. Total debusolată, persoana respectivă mi-a solicitat ajutorul. Am întrebat I-Ching despre respectiva operaţie. Răspunsul, corelat cu stâlpii destinului persoanei şi cei ai zilei când trebuia făcută operaţia au arătat că nu trebuie făcută acea operaţie. Foarte greu persoana a acceptat aceasta, deoarece avea mare încredere în acei medici. Ulterior a primit confirmarea consecinţelor total negative pe care le-ar fi avut acel tratament de şoc ce urmărea scăderea foarte rapidă a glicemiei. În acest moment glicemia este sub control prin mijloace naturiste, blânde. Ce se înţelege de aici? Există momente în care liberul arbitru al omului este foarte mic. Dezechilibrul accentuat al celor cinci elemente nu permite luarea hotărârii înţelepte. Cunoscând cele cinci elemente, putem lua cea mai bună decizie în momentele de cumpănă.

Ne-am întrebat poate, de ce anumite persoane scapă dintr-o tragedie colectivă, pe când altele nu scapă. Pe ce criterii anumite forţe aleg pe unii să-i salveze şi pe alţii nu. Poate este interesant să ştiţi că aproape toţi supravieţuitorii tragediei scufundării Titanicului au un element puternic de Foc în destinul lor, acesta împiedicându-i să moară din cauza îngheţului.

Vom înţelege, pentru început cu ajutorul minţii, că există forţe ce ne conduc în viaţă, în gânduri, în decizii, etc. Apoi, la un moment dat, vom realiza că sunt doar nişte teorii, nici nu mai este nevoie de prezicere, deoarece destinul ni-l putem schimba.

Acest sistem răspunde întrebărilor fundamentale ale omului. Cine va vrea, va înţelege clar prezenţa unui anumit element în spatele oricărui eveniment important ce i-a marcat viaţa. Am cunoscut persoane care au simţit că decizii luate în urmă cu mulţi ani, în urma unui context de împrejurări ce nu depindea de ele, le-a schimbat complet viaţa. Şi au primit confirmarea foarte exactă că prezenţa unui anumit element i-a făcut să ia o hotărâre bună sau nu. Important este să acceptăm că anumite forţe ne (a)trag; iar ego-ul nostru nu are nicio putere în faţa lor. Cunoscând aceste forţe ne putem înscrie în mersul lor firesc.

O persoană al cărei autocontrol depinde de prezenţa Focului spre exemplu, îşi va manifesta foarte greu stăpânirea de sine în iarna  anului 2008. Deşi pare absurd, între problemele financiare care s-au manifestat la nivel mondial în 2008, lipsa de control a persoanei menţionate mai sus şi creşterea glicemiei persoanei ce trebuia operată este o foarte strânsă legătură ce ţine de elementul Foc. Fără a rezolva cauza - dezechilibrul Focului - persoana de mai sus nu-şi va găsi autocontrolul.

Mai sunt multe exemple care dovedesc sincronizarea perfectă a acestor forţe.

Am cunoscut un cuplu (soţ şi soţie) angrenaţi pe o cale spirituală. Au practicat meditaţii împreună şi au experimentat stări foarte frumoase. La un moment „dat” el se simte foarte atras de altă persoană feminină, iar relaţia cu soţia trece mult pe locul secund. Exact în luna când a cunoscut-o pe acea persoană, bărbatului i se schimba stâlpul norocului, iar noul stâlp îi ciocnea soţia, adică îi aducea probleme în cuplu. Această ciocnire durează 10 ani, deci are o influenţă mare.

Ne întrebăm: cine trăia acele stări minunate în acele meditaţii în cuplu, cu soţia? Cine a fost după aceea atras de altcineva? Cine se bucura prima oară şi se certa a doua oară? Acele meditaţii erau clar ancorate în matricea destinică a celor cinci elemente pentru acel bărbat, iar când acea matrice s-a modificat, el a fost din nou „la cheremul” elementelor. Noua stare conflictuală el nu a mai perceput-o ca pe o meditaţie. De fapt, el nu a meditat nici prima oară, ci şi-a urmat destinul.

Şi totuşi ce putem face? „Aidoma centrului liniştit al unui uragan violent, maestrul exprimă claritate în gândire, calm emoţional şi gândire decisivă.” Imaginaţi-vă că un duşman stă în faţa dumneavoastră cu sabia ridicată deasupra capului, cu ochii strălucind sălbatic, hotărât să-şi atingă scopul - acela de a vă ucide. Capacitatea de a te centra într-un astfel de moment critic reprezintă capacitatea de a echilibra cele cinci elemente. Aceasta este autoapărarea.

Fiecare trebuie să-şi găsească calea proprie şi să aibă curajul să păşească singur pe ea, chiar dacă i se pare că este întuneric acolo.

Nu căutaţi ce aţi pierdut, conştiinţa Divinului, acolo unde vi se pare că este lumină. Dacă aţi pierdut cheia casei într-un loc întunecat, n-o căutaţi în altă parte doar pentru că este lumină acolo. Cei care se opun, dar în acelaşi timp vă şi ajută, sunt cele cinci elemente. Ele vă devin uneori „duşmani”, alteori „aliaţi”.

 

 

joomla template