I

Ce este feng shui? Iluzie sau adevar? Ce sta in spatele promisiunilor specialistilor feng shui?

A spune feng shui inseamna a spune destin, adica a vorbi despre chestiuni de viata si de moarte, de liber arbitru si soarta. In luna aprilie 2008 la cursul de 4 pillars la Bucuresti, l-am intrebat pe MARELE maestru Raymond Lo daca se poate schimba destinul.
Mi-a spus limpede ca scoala buddhista careia dansul ii apartine considera ca destinul nu se poate schimba si ca viata omului se afla la mila sortii. Mi-a mai spus ca buddhismul religios este mai moderat si ca destinul se poate schimba in anumite conditii si intr-o anumita masura. L-am intrebat care sunt conditiile, care este acea masura, insa nu mi-a raspuns.

In vara aceluiasi an, am pus aceiasi intrebare maestrului Lin Kai Ting. Mi-a daruit o carte care se cheama SCHIMBAREA DESTINULUI. Acolo scrie ca destinul nu se schimba DOAR schimband usi si ferestre. Aceasta schimbare este necesara dar nu este suficienta. Exista o conjunctura.
Prin faptele noastre facem ca roata karmica sa se roteasca permanent, purtandu-ne intre viata si moarte. La un moment dat vom intelege mecanismul si nu vom genera noi impulsuri destinului. Roata se va misca insa un timp datorita inertiei.
In acea etapa fiinta stie ce are de facut dar nu are mijloacele.
Ce este feng shui? ATI CITIT , cei interesati, rezultatele frumoase si rapiditatea cu care efectele se manifesta daca veti apela la un maestru acreditat care va va invata cum sa aranjati locuinta. Este plin netul de maestri, unici sau nu, acreditati de foruri internationale si de promisiunile lor.
Totusi de ce considera un mare maestru de feng shui Raymond Lo ca destinul nu se poate schimba? De ce unii elevi ai dansului carora le port un respect deosebit promit atat de usor rezultate uimitoare in timp scurt.
Maestrul Lo invata ca prima forta ce conduce viata omului este matricea celor 4 stalpi ai destinului. Ex ceausescu etc
Feng shui este prima samanta de liber arbitru, vointa proprie, ce i se da omului. Dar pana va avea acces la ea va trebui sa treca numeroase teste ce-i vor dovedi virtutea si morala.
 
Iata ce se scrie in cartea SCHIMBAREA DESTINULUI, la pagina 147.
'Geomantia este stiinta straveche de a amplasa cladirile, mobilierul etc intr-un mod in care sa se profite la maximum de energia naturala pozitiva a pamantului. Cu toate acestea, primirea unui astfel de sfat bun sau rau depinde in mare masura de norocul, virtutile si conditiile proprii. Daca un geomant expert ne-a sfatuit un lucru, aceasta ne va da doar posibilitatea de a primi mai repede ceea ce ne este destinat sa primim. Daca nu meritam un sfat bun, nu numai ca nu vom profita de el, CI ACESTA NE VA ADUCE GHINION, pentru ca nu dispunem de norocul de a ne bucura de el. Prin urmare nu fiti prea fericiti cand vi se petrec lucruri bune. Mai intai ganditi-va daca le meritati.'
 
Interesele financiare sunt mari asa ca se vinde in continuare o ILUZIE imensa, UN ADEVAR TRUNCHIAT CARE DEVINE MINCIUNA.
La fel cum medicamentele nu trebuie sa vindece total pt ca se va pierde un client pt ind farmaceutica.
Cu tot respectul pt cautatorii sinceri de adevar consider ca NU se poate schimba nimic DOAR in conditiile ce se afiseaza. Iata ce spunea G.I.Gurdjieff in cartea Viziuni din lumea reala.
'Marea Cunoastere este transmisa succesiv de la o epoca la alta, de la un popor la altul, de la o rasa la alta. Marile centre de initiere din India, din Asiria, din Grecia, din Egipt raspandesc in lume o lumina vie. Numele venerate ale marilor initiati, vii purtatori ai adevarului, sunt transmise cu reverenta din generatie in generatie.
Dar, dupa un anumit timp, centrele de initiere se sting unele dupa altele si vechea cunoastere se retrage pe cai subterane, ascunzandu-se de ochii cautatorilor.'
Adevarul este la mijloc intre scoala marelui maestru Raymond Lo care considera ca destinul nu se schimba si entuziasmul promisiunilor.
La origine feng shui se aplica la morminte.
 
Iata ce se spune in cartea SCHIMBAREA DESTINULUI la pagina 155.
"Creatura divina i-a spus: Nu am facut nimic sa-ti arat recunostinta mea. Poate o pot face acum. Pe terenul din spatele casei tale este un loc bun de mormant. Daca vei fi ingropata acolo cand mori, numarul urmasilor tai care vor avea functii imperiale va fi egal cu numarul semintelor dintr-o livra de seminte de susan."
Maestrul Sung Yung mi-a relatat exemplul clar al unei familii din China in care toti membrii aveau probleme cu capul deoarece in mormantul stramosilor 'apa' venea direct spre capul mortului.
 
Iata o poveste pt care multumesc dlui Culda Cezar.

 Se spune că odată unei femei i-a murit soţul. Auzind de un preot care putea învia morţii, l-a căutat. Când l-a găsit i s-a aruncat la picioare, implorându-l cu lacrimi în ochi să-i readucă bărbatul la viată. Preotul i-a spus că nu are puteri atât de mari, dar ştie pe cineva care poate face asta. A trimis-o in piaţă la un cerşetor nebun, care dormea adesea pe o grămadă de gunoi.
Femeia s-a dus imediat şi a îngenunchiat în faţa cerşetorului, povestindu-i despre soţul ei. Apoi l-a rugat s-o ajute.
Acesta a respins-o însă, spunându-i foarte dur că nu poate s-o ajute. A jignit-o şi i-a spus că a venit degeaba la el, că nu va obţine ceea ce vrea. Deşi a lovit-o, femeia nu a renunţat şi a rămas acolo.
La un moment dat nebunul a scuipat in palme şi, după ce-şi umplu mâinile făcute căuş cu salivă, le puse pe faţa femeii, zicând:
- Na, mănâncă!
Biata femeie, cu faţa plină de salivă care-i intrase şi in gură, încerca din răsputeri să îndure totul, simţind că în spatele acelei atitudini respingătoare este altceva. Aşa că înghiţi, iar saliva aceea îi rămase în capul pieptului, apăsând-o de parcă ar fi mâncat un bulgăre de noroi.
După aceea cerşetorul s-a ridicat de pe grămada de gunoi şi a plecat fără să mai privească în urmă. Văduva s-a luat după el, dar cerşetorul a dispărut. Copleşită de durere si de umilinţa suferită, femeia porni spre casă.
Când a ajuns acasă şi-a adunat ultimele forţe şi a început pregătirea soţului pentru înmormântare. Tot jelindu-şi bărbatul simţi că glasul i se curmă şi-i vine să vomite. Nu a putut să se abţină si vomită peste cadavru. Sub ochii uimiţi ai celor din jur bărbatul a înviat.
Cel ce-a povestit această păţanie spune: Ce amăgitoare-i viaţa oamenilor. Ei nu recunosc adevărul, şi dacă-l văd li se pare o absurditate.

A vorbi, a invata, a cunoaste si a aplica feng shui si destin inseamna a intelege aceste aspecte.

joomla template